Hummus maken

Wow Hummus is echt een super smeersel!

Wij gebruiken Hummus voor van alles… door salades, bij rauwkost, op een stukje brood, als ‘sausje’ bij een stukje gegrilde kip, als dipsaus bij komkommer of paprika of chips, gewoon met een lepeltje wat hapjes… Als tussendoortje of bij de maaltijd. Onze jonge dreumes is er dol op, en mama ook!

Omdat we voor haar koemelk-vrij ‘moeten’ eten is het soms zoeken naar ‘wat dan’. Hummus maakt veel goed.

Benieuwd naar de voedingswaarde? Google maar eens wat de voedingswaarde is van de ingrediënten! Dan weet je precies waar je jezelf & jouw kindje mee voedt. It’s nourishing!

Zo maak ik het:

Voor een grote schal vol. Een deel gaat in de koelkast voor vandaag en de aankomende dagen, de rest doe ik in glazen bakjes en vries ik in.

Laat 400 gr (gedroogde) kikkererwten 8-12 uur weken in een pan water. Ik doe dat overnight. Na deze tijd zet ik het vuur aan en kook ik de kikkererwten zachtjes voor 30 minuten. Daarna giet ik wat water af, maar niet alles. Dat doe ik een beetje op gevoel. Vervolgens pureer ik het met de staafmixer, ik voeg tussendoor een scheut extra vierde (bio!) olijfolie toe. Ook dat doe ik op gevoel, meestal kom ik uit op twee tot drie eetlepels. Daarna roer ik er een eetlepel komijnpoeder en een eetlepel collageen (green pastures) door, en breng ik het op smaak met keltische zeezout.

Dat is het! Eenvoudig & smakelijk & mega voedzaam!

Je kunt variatie aanbrengen door er bijvoorbeeld een paprika (gaar gestoomd) of een rode biet door heen te pureren. Ook kun je uitproberen met verschillende kruiden! Heel tof.

Laatst zag ik een plaatje van een Hummus regenboog. Wauw! Dat willen je kindje vast wel eten 🙂

Heb jij wel eens Hummus gemaakt? En hoe doe jij dat het liefst?

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *