Troost

De geboorte en de kraamtijd, het kunnen intense periodes zijn. Momenten die je diep raken, die vreugde brengen en die pijn doen. Er zijn grootse emoties, of helemaal geen emoties. Het is een tijd die veel van je vraagt, van jouw lichaam & ziel.

Je mag herstellen in vrede.

Wat ik ontdekte… Babymassage is troost. Het is troostend. Babymassage brengt heling en verzachting.

Het masseren van het kleine zachte lijfje, met aandacht samen zijn en je diep bewust worden van wie je kindje is. De liefde gaat stromen. 

In gedachten door de geboorte gaan en de kraamweek en alles wat daarin was. Babymassage helpt je er door heen, door elke beweging. Jouw warme handen met zachte olie op de huid van je kindje. Omhullend.

Jouw kindje zal ervaren dat je er bent, open voor je kindje. Ervaren dat er echte aandacht voor haar is, dat mama hem ziet en dat je mag zijn zoals je bent. Lukt dat niet meteen? Dan zal dit rustig groeien, als een zalven die over je komt. Troost.

Ook voor jouw kindje is babymassage troost. Na alles wat geweest is en alles wat er nu is, jouw handen en hart van aandacht. Ook al stromen misschien de tranen over je wangen. ‘Ik ben veilig, ik mag er zijn’… dat zal een diepe inprent maken. 

Babymassage is troost, een anker in al het nieuwe en nog ongrijpbare. Troost. Alles is goed.

Liefs Jessica

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *