Amandel koeken

Ik was wat aan het bedenken… iets met amandelmeel en wat gedroogd fruit en…

Als ik kook of bak dan doe ik dat het liefste spontaan, op gevoel. Ik hou van koken maar ben niet echt zo’n kook-freak (haha sorry voor die term), in de zin van dat ik naar een kookclub zou gaan of zo’n winkel met allemaal kook handigheidjes waarmee je precies dit of dat kunt doen. Nee, daar voel ik niks voor. Maar iets maken uit de vrije hand, zonder regels en hoe het precies zou moeten… op die manier hou ik wel ontzettend van koken en bakken!

Jep, ik ben er zo een die bijna nooit iets afweegt. Gewoon voelen en kijken en meebewegen. Bestaat er zoiets als intuïtief koken? Dat zou misschien een passende term zijn.

En zo ook ging het met deze Amandel koeken. Een of twee keer in de week bak ik zoiets als dit. Om te zorgen dat er altijd wat klaarstaat, iets wat lekker is maar ook voedzaam! Want er wordt hier regelmatig gevraagd om een koekje bijvoorbeeld. We kunnen hier allemaal van eten. Deze koeken zijn ook mega fijn in de kraamweek! Ze vullen goed en de voedingsstoffen zijn helpend voor een net bevallen lijf = leuk kraamcadeau!

Wat ik deed (en jij ook kunt doen):

Ik klopte twee eieren los en mixte dat met een eetlepel honing en een geprakte banaan. Ik voegde een kop kokosrasp en twee of drie (of vier) koppen amandelmeel toe. Ik voegde beetje bij beetje amandelmeel toe totdat het een fijn beslagen werd, niet te dik (droog) en niet al te dun (waterig). Daarna roerde ik er nog 4 gedroogde abrikozen bij, in kleine stukjes gesneden. Met een lepel maakte ik rondje hoopjes ongeveer zo groot als biscuitjes maar wel veel dikker. Ik gebruikte als ondergrond een bakplaat met bakpapier erop. Op elk hoopje beslag deed ik een amandelnoot. De noot kun je er iets in drukken zodat hij mooi vastgeplakt wordt. Dat zette ik in de oven op 170 graden. En nu komt het: ik ben vergeten voor hoelang… Sorry! Zelf even in de gaten houden dus, op gevoel enzo. Die van mij kregen een mooie bruine gloed, met ook wat donker bruine plekjes, en toen haalde ik ze eruit. De koeken bleven wel zacht, verwacht geen zanddeegkoekjes zeg maar.

Veel succes!

Ohja, en een half theelepeltje Keltisch zout door het beslag!

Liefs Jessica

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *