Overnight Appelcake

Een heerlijke cake, friszoet met kaneel. En helemaal als ie nog warm is… hmmm warme appel!

En overnight want,

Door granen overnight te laten ‘fermenteren’ maak je ze beter verteerbaar en kan je lijf de goede voedingsstoffen beter opnemen. Wij doen dat graag!

Zo maak je het:

Meng 150 gram speltmeel met 150 ml amandelmelk, 1 theelepel appelcider, 1 eetlepel kaneelpoeder, 100 gram rozijnen of ander gedroogd fruit en 2 (bio) appels met schil in blokjes goed door elkaar. Het beste meng je eerst het meel en de amandelmelk en daarna voeg je de rest toe. Is het na een tijdje mengen erg droog, voeg dan nog wat extra amandelmelk toe. Het is een licht vochtig beslag, met veel appel! Doe dit in een kom en dek af met een deksel of theedoek. Ik zet dit op het aanrecht voor een uur of 12, maar in de koelkast kan ook mocht je dat toch een fijner idee vinden.

De volgende dag klop je 2 eieren samen met 4 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel honing door elkaar en dit meng je met het overnight mengsel.

Met ‘overnight’ is het altijd even zoeken naar de beste verhoudingen, hier kun je wat mee spelen en ook kan dit de ene keer net iets anders zijn dan de andere keer. Je kunt bijvoorbeeld wat extra amandelmelk toevoegen wanneer het beslag wel erg droog is geworden. Dit is ook de reden waarom ik nooit heel precies ben met hoeveelheden, het wisselt wel eens wat.

Goed roeren, in een cakevorm storten (met bakpapier of goed ingevet) en in de oven bakken voor 35 minuten op 180 graden. Ik bestrooi de cake vaak met wat havermout of amandelschaafsel voor een toffe look, voordat het de oven ingaat maar zonder smaakt ie net zo lekker.

Geniet ervan!

Jessica

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *