Deel 1 | Magnesiumbadjes

Magnesiumbadjes. Ik ben er weer mee begonnen.

Tijdens mijn derde zwangerschap deed ik dit vaak! Daarna steeds minder, want handen vol daarna he… 

Een tijdje terug gaf mijn lijf al een aantal weken geeft mijn lijf aan dat er iets miste, een soort onrust. Een fysieke onrust. En wanneer dat gebeurd, dan ga ik heel aandachtig luisteren. Waar heeft het behoefte aan? Wat zit er achter de voorkeuren en voeding waar ik naar hunker. Ik dagdroomde over bijenpollen (de pot was al een week of twee leeg en ik had nog geen nieuwe besteld), ik had enorme zin aan rauwe melk en rauwe honing, een ander soort van beweging, wollen en linnen kleding en gedachten aan magnesiumbadjes.

De meisjes zetten we een keer per week in een heerlijk groot vol bad met kruiden en magnesiumzout. Maar voor mezelf schoot het er te lang bij in. Zij hebben een vaste baddag, waarom heb ik die zelf eigenlijk niet…

Maargoed, plannen voor later. Een voetbadje tussendoor is voor nu het meest praktische. 

Omdat ik merkte dat er echt wat extra’s nodig was deed ik voor een tijdje elke dag een voetenbad, sommige dagen lukte het twee keer. En zo logisch maar ook zo wonderlijk, de rust in mijn lijf komt weer terug. God heeft ons en de schepping waarin alles zit wat we nodig hebben (fysiek gezien) zo prachtig gemaakt!

Vroeger ‘vroeger’ toen mensen in de natuur en met de natuur leefden kregen we magnesium via de aarde, de grond, de modder als vanzelf in ons lijf. Onze voetzolen nemen het beste magnesium op en wanneer ze dan blootvoets door het woud liepen of ging baden in een waterplas tussen de lelies dan nam hun huid het mineraal magnesium op. Als vanzelf, zonder zich daar bewust van te zijn. Ik zei het al eerder, maar zie je hoe mooi en goed de schepping is?! 

Nu is het niet meer zo dat we ons dagelijks bad doen in een natural omgeving en zo doen we wel meer dingen niet meer zoals het ooit voor ons ontworpen was. Ook hoorde magnesium rijkelijk in voeding te zitten. Maar… je voelt het vast al aankomen: dat is (bijna) niet meer zo in vergelijking met wat ooit de bedoeling was. Doordat de landbouw niet meer is wat het kon zijn, doordat de bodem ‘op’ is geraakt aan de mineralen waarvan God had bedoeld dat ze er in zouden zitten and so on…

Magnesium is een mineraal wat wel heel erg belangrijk is voor het functioneren van ons lichaam, en daarmee ook onze ziel. Want die twee werken nauw samen. Meer daarover vertel ik onder andere in de cursus Babymassage.

In deel 2 meer over magnesium. Niet per se de wetenschappelijke kennis enzo. Wil je precies weten wat het is en hoe het werkt en met welke mineralen samen dit het beste werkt? Doe een rondje google! Dan vind je veel info. Ik ga vooral vertellen uit mijn hart en ervaringen hiermee.

Liefs Jessica 

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *