Deel 3 | Magnesiumbadjes

Magnesium is een mineraal dat helpt om rust te brengen in het lichaam. Waar bijvoorbeeld calcium is voor kracht en spierspanning is magnesium er voor ontspanning en kalmte. 

In deel 1 vertelde ik over de onrust in mijn lijf. Iets wat we allemaal zo nu en dan hebben. Vaak wordt er gezegd dat we dan te druk zijn in ons hoofd en agenda. En dat kan zeker een oorzaak zijn. Maar om het andersom te bekijken is ook de moeite waard. Want wanneer er iets mist in een lichaam, bijv een tekort aan magnesium, dan zal dat voor onrust zorgen, ook in ons hoofd. De wisselwerking tussen lichaam & ziel, en andersom. Over de geest kan ik ook nog een heel verhaal schrijven, maar dat is voor een andere keer. God maakte ons wonderlijk. Drie elementen verweven met elkaar.

Na een tijdje dagelijks een magnesium voetenbadje begon de rust in mijn lijf weer terug te keren. Heel erg fijn!! Slapen gaat dan ook beter, nog meer ontspannen en nog diepere rust. 

Ken je het gevoel van restless legs? Dan je benen allerlei bewegingen maken in je slaap waar je dan zo vervelend wakker van wordt. Heel vermoeiend. Dat is een extreme vorm van magnesiumtekort. Ik ervaarde ook zoiets in mijn hele lijf maar dan veel en veel subtieler. Een sluimerende onrust. 

De magnesiumbadjes werken! Er is meer kalmte en minder spanning. Anti stress!

Magnesiumzout, naast het aanvullen van dit mineraal in het lichaam, reinigt de huid van toxines en maakt het zacht en soepel. Ga je in een ligbad met magnesiumzout dan is dat echt een detox voor je lijf. Een reiniging van gifstoffen. 

Onze kindjes zetten we eens in de week in zo’n bad, samen met wat kamille of lavendel. Heerlijk vinden ze dat. En het maakt hun lijfjes goed schoon van alles wat er niet in hoort. Hun huid is hun grootste orgaan, de omhulling van de tempel die ze zijn. Een belangrijke barrière voor het kostbare wat er binnenin zit. En na zo’n bad slapen ze heerlijk.

Ik dacht nog even na over dit hele magnesium verhaal en hoe het me nu weer heeft geholpen. Magnesium is een zout, en zout is cruciaal. Zout heeft een speciale betekenissen in de Bijbel (google maar eens). Het gaat over zuiveren.

In het nieuwe testament zegt Jezus ‘your lives are like salt among the people’… 

Dat brengt mij weer bij een nieuw verhaal, over zout en echt zout. Zout om te eten. Maar dat voor later. Eerst deel 4 over Magnesiumbadjes!

Liefs Jessica 

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *