Deel 4 | Magnesiumbadjes

In de vorige posts las je over magnesiumbadjes. Maar hoe maak ik nou zo’n magnesiumbadje?

Omdat ik het nu meestal tussendoor even doe, hou ik het simpel. Want hoe simpeler, hoe meer kans dat het gebeurd.

Ik vul een teiltje met lauwwarm water en dan doe ik er een flinke hand magnesiumzout in. Mijn voeten zet ik op het zout in het water, dan smelt het vanzelf en lost het op in het water. Mijn voetzolen nemen het magnesium op, en dat geeft veel kalmte maar ook een gevoel van verfrissing. Het is belangrijk om minimaal 15 minuten in het badje te blijven zitten voor goede opname. 

Ga je jouw kindje voedden? Zet gauw even een voetenbadje klaar, dan zit je zelf heerlijk daarin met je voeten. Man en ik zitten ook wel eens ‘s avonds aan de thee met onze voeten in een teiltje. Momenten ervoor kiezen dat ik toch zit helpt om het ook te doen.

Een paar takjes lavendel, rozen of eucalyptus uit de tuin erin ruikt heerlijk. Of soms doen we er een drupje essentiële olie in.

Voor de meisjes maak ik eens in de week een bad waar ze samen ingaan. Spelen tot ze moe worden en dan naar bed. Ik laat het bad vollopen met daarin een hand magnesiumzout en kruiden. 

Meestal maak ik een kamilleaftreksel. Hetzelfde recept wat je vind in het (gratis) e-book. Zo’n aftreksel kun je ook maken van anderen kruiden, planten of bloemen. Er is op google veel te vinden over de werking van verschillende kruiden. Denk aan rozen, kamille, lavendel, hop, paardenbloem, echinacea etc etc. 

Wij kiezen meestal ‘gewoon’ kamille. Je kunt de gedroogde bloemetjes of een mix ervan ook in een katoenen zakje doen en dicht knopen, dat zakje dan in het bad doen en dan trek het vanzelf. Maar mijn kindjes gaan dat zakje ongetwijfeld lospeuteren en dan heb je een bad vol bloembladeren + 30 minuten extra schoonmaaktijd. Vandaar dat ik eerst een liter aftreksel maak en dat erbij in giet.

Magnesium, het mineraal van ontspanning, ontkramping (van spieren) en kalmte. Onmisbaar in het moederschap! 

Bij Massagehuis Gloria wordt je ook welkom geheten met je voeten in een badje met magnesium. Want dat helpt zo fijn voor een ontspannen massage. Heerlijk! 

Liefs Jessica 

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *