Oatmeal Cookies

Deze zomer was in meerdere opzichten speciaal, maar ook omdat ik een vriendin van ver weg weer mocht zien. Haar weer hier hebben, gewoon in de ogen kunnen kijken en haar kindjes hier in huis. Het was meer dan fijn. Het moederschap even delen zonder beeldscherm, maar gewoon in het echt.

Omdat ze hier op de thee kwamen heb ik geprobeerd iets te maken wat voor hun ook goed was. Zonder melk en ei in ieder geval. Ik probeerde oatmeal cookies, beetje van wat ze thuis ook wel hebben… dat dan weer wel. Maar… ‘They are dilicious!’ klonk het gelukkig.

En het huis gaat van deze koekjes in de oven ook heel lekker van ruiken.

Oatmeal cookies.

Ingrediënten: (ik kies voor alles biologisch)

300 gram havermout

50 gram honing

50 gram kokosbloesemsuiker

50 gram kokosolie

een theelepeltje Keltisch zout

een beetje water

vier tot zes in kleine stukjes gesneden abrikoos (ongezwaveld)

Optie: Een flinke schep Collageen (Great Lakes)

(eet jij liever wel boter & eieren, dan kun je de kokosolie vervangen door 100 gram grasboter en het water voor 2 eieren)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, zet dit even apart. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar met je handen. Voeg dan water toe in ongeveer de hoeveelheid van twee eieren. Voel even of het deeg plakkerig genoeg is om er koekjes van de vormen, wanneer het nog erg los is dan voeg je nog wat water toe. Maak dan me je handen of behulp van een lepel hoopjes deeg op de bakplaat. Druk je wat platter en vorm ze tot ronde koekjes (een plakkerig werkje, dat klopt). De grootte bepaal je zelf.

Bak de koekjes ongeveer 20 minuten, en laat ze daarna afkoelen op de bakplaat (uit de oven).

Bewaar de koekjes in een afgesloten pot.

Liefs Jessica

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *