Kokosmakronen maken

Kokosmakronen vind ik heerlijk! Ze zijn voedzaam en makkelijk om te maken. Ook zien ze er mooi uit, echt een speciale traktatie. Deze kokosmakronen maak ik altijd tegelijk met mijn Voedzame Vanillevla, omdat er daarvan eiwitten overblijven. Zonde om die weg te gooien.

Wat heb je nodig:

150 gr kokosrasp (let op dat er geen e-nummers in zitten…)

75 gr kokobloesemsuiker

4 eiwitten

Zo maak je het:

Verwarm de over op 175 graden. Meng de kokosbloesemsuiker en de kokosrasp, zet even apart.

Zorg voor een vetvrije glazen kom en mixers. Klop de eiwitten stijf. Schep daarna heel voorzichtig de kokosbloesemsuiker en de kokosrasp erdoor. Maak hier hoopjes van op de bakplaat (met bakpapier) en zet dit in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Laat de kokosmakronen goed afkoelen. Evt. kun je ze nog dippen in gesmolten chocolade en dat in de koelkast laten opstijven. Maar, maak je dit klaar voor een kraamvrouw die borstvoeding geeft, dan kun je de chocolade beter weglaten. veel babytjes reageren niet fijn op cacao.

Heerlijk om ze te eten, maar in een kommetje met de vanillevla zijn de nog lekkerder!

Liefs Jessica

  1. […] 4 eidooiers (bewaar de eiwitten voor dit recept) […]

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *