Voedzame vanillevla van kokosmelk

Wat een geweldige fijne vla is dit zeg. Het ontstond plotseling terwijl ik ging koken voor een kraamvrouw. Dit idee borrelde op in mijn hart en het bleek meteen raak. Een vla die bomvol goede vetten, suikers zit. Heel erg voedend en troostend. Hier krijg je een warme gevoede buik van! Echt kraamtijd eten.

Maar ook voor & tijdens zwangerschap, en in de eerste jaren met jouw kindje wanneer je hersteld van de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft… deze vla kan jouw lijf goed gebruiken! Mom food!

Dit heb je nodig:

450 ml (vette) Kokosmelk

450 ml water

1 vanillestokje

4 tot 6 eidooiers (bewaar de eiwitten voor dit recept)

40 gr maizena

80 gr kokosbloesemsuiker

evt. een schep Collageen (Great lakes)

Doe de kokosmelk en het water in een pannetje en warm het rustig op. Schraap ondertussen de vanille uit het stokje en voeg dit met de stokjes ook toe. Roer af en toe door tot het warm is, koken hoeft niet. Meng de maizena, suiker en de eidooiers in een kom en voeg de helft van de warme melk erbij. Roer goed door tot het een mooi egaal papje is. Doe dit nu bij de rest van de melk in het pannetje en laat het ongeveer twee minuten (zachtjes) doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer er evt. nog een schep collageen doorheen, voor extra voedzaamheid.

Ik bewaar de vla in een glazen weckpot, in de koelkast. Maar: De vla is heerlijk om warm te eten, en de eerste dag bewaar ik het daarom buiten de koelkast. Ook mega lekker als ‘dipsaus’ voor de Kokosmakronen!

Liefs Jessica

  1. […] ze er mooi uit, echt een speciale traktatie. Deze kokosmakronen maak ik altijd tegelijk met mijn Voedzame Vanillevla, omdat er daarvan eiwitten overblijven. Zonde om die weg te […]

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *