Dutch Puff

We hebben meerdere namen voor dit mega lekkers; ‘ovenpannenkoek’ of ‘dutch baby’. Maar Puff is favoriet. Ziewiezo is dit ontbijt favoriet! Echt amazing!

Het is makkelijk te maken, praktisch, heel voedzaam en echt… heel heel erg lekker. Als ik dit proef dan denk ik echt ‘hemel’. Een glimp van de smaak van de hemel. En de man zegt telkens, ‘dit is echt de smaak van een luxe hotelontbijt he?!’. Ja! En dat zomaar op dinsdagochtend.

Dutch puff (dutch baby) is een soort pannenkoek gerecht maar dan als een soort gebak. Er gaan veel recepten van rond zag ik maar ik maakte het met zuurdesem. En zo doe ik dat:

Meng avonds in een kom:

4 eieren (losgeklopt)

300 ml melk (volle of rauw & grasgevoerd heeft voorkeur)

200 g speltbloem (of meel of cassevemeel (is glutenvrij))

2 tl suiker

wat korrels Keltisch zout

2 flinke eetlepels actieve zuurdesem(starter)

Zet dit afgedekt maar niet lucht dicht in de koelkast.

De volgende ochtend:

Neem een overnbestendige pan en doe daar een flinke schep boter in. Zet in de oven en laat de oven met de pan erin voorverwarmen tot 200 graden. Wanneer de boter gesmolten is haal je de pan uit de oven en giet het beslag erin. Zet weer in de oven en bak de Puff 20 minuten op 200 graden.

Dat is het al! Super easy en nogmaals, heel erg lekker. Je kunt variëren door bijv. vanille of kaneel door het beslag te mengen. Of stukjes chocolade (oh heaven).

Terwijl de oven voorverwarmd of de Puff aan het bakken is doe ik wat andere klusjes, een kind aankleden of mezelf of de tafel dekken etc.

Ik maak er altijd een frisse topping bij, want het is deze combinatie die het doet, en dat maak ik zo:

Hak een hand vol biologische diepvries aardbeiden (of in het seizoen natuurlijk verse biologische aardbeien) in blokjes, niet al te klein. Roer deze samen met een dot honing en evt wat vanille door mascarpone. Meteen gebruiken of bewaren in de koelkast. De frissigheid van de topping is een lekkere tegenhanger.

Je kunt ook toppings maken van gestoomde blokjes appel met kaneel etc. Doe je ding!

En geniet van de glimp van de smaak van de hemel 🙂

Liefs Jessica

Voel je vrij om een reactie achter te laten!

voel je vrij om een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *